MikÀli pidÀt ruusujen tuoksusta, niin suosittelen ehdottomasti kokeilemaan ruusuvettÀ myös ruoanvalmistuksessa. Soveltuu erinomaisesti esimerkiksi kuppikakkujen voikreemikuorrutuksiin ja leivonnaisiin muutenkin.
TÀllÀ kertaa valmistin raikkaan vesimeloni/mansikka/banaani nicecreamin ja ruusuvesi pÀÀsi maustamaan chiavanukasta. Toimiva makupari ja erittÀin raikas aamiainen.
RuusuvettÀ löytÀÀ esimerkiksi Punnitse & SÀÀstÀ myymÀlöistÀ. Myös monet etniset marketit myyvÀt sitÀ. TÀtÀ minulla olevaa ruusuvettÀ voi kÀyttÀÀ sekÀ ruoanvalmistuksessa, ettÀ kauneudenhoidossa. RuusuvettÀ ostaessa kannattaa tarkistaa, ettÀ ostamasi tuote soveltuu ruoanlaittoon. Osaan ruusuvesiÀ lisÀtÀÀn myös alkoholia ja osa on nimenomaan vain kauneudenhoitoon tarkoitettuja.
RuusuvettÀ voi valmistaa myös itse myrkyttÀmÀttömistÀ ruusun terÀlehdistÀ ja vedestÀ. Mittasuhde on saman verran vettÀ kuin ruusunterÀlehtiÀ.
Kieuhautetaan kunnes vesi vÀrjÀÀntyy ja pÀÀlle hyvÀ jÀÀhdytys. Yön yli jÀÀkaapissa on paras aika. JÀÀhdytyksen jÀlkeen vain terÀlehdet pois ja pullotus.
Itsevalmistettu ruusuvesi sÀilyy 1-2 viikkoa kylmÀssÀ sÀilytettynÀ.
VinkkinĂ€ suosittelen testaamaan myös marenkeja, jotka on maustettu tilkalla ruusuvettĂ€ đč
Ruusuvesi chiavanukas kahdelle:
4 rkl chian siemeniÀ
3 dl makeuttamatonta mantelimaitoa
2-3 tl ruusuvettÀ
Sekoita ainekset keskenÀÀn. Turvota chiavanukasta yön yli jÀÀkaapissa.
Mansikka/banaani/vesimeloni nicecream:
3 dl jÀisiÀ mansikoita
3 dl vesimelonia kuutioina
3 kpl jÀistÀ banaania viipaleina
Sekoita ainekset blenderillÀ tai sauvasekoittimella tasaiseksi jÀÀtelöksi.
Kokoa mieleisesi annos.
Itse valmistin sydĂ€men muotoisella muotilla vesimelonista sydĂ€miĂ€ ja asettelin ne annoslasien reunoille. Sitten lisĂ€sin chiavanukkaan ja pÀÀlle nicecreamia. Muutama sydĂ€n vielĂ€ kookoshiutaleiden kera koristeeksi đ
Raikas kesĂ€aamiainen đčđđđ☀️
TÀssÀ vielÀ muutama kuva:
Ei kommentteja:
LÀhetÀ kommentti