sunnuntai 3. heinÀkuuta 2016

Ruusuvesi đŸŒč

PÀÀtin kokeilla miten ruusuvesi toimii chiavanukkaassa. 
MikÀli pidÀt ruusujen tuoksusta, niin suosittelen ehdottomasti kokeilemaan ruusuvettÀ myös ruoanvalmistuksessa. Soveltuu erinomaisesti esimerkiksi kuppikakkujen voikreemikuorrutuksiin ja leivonnaisiin muutenkin.

TÀllÀ kertaa valmistin raikkaan vesimeloni/mansikka/banaani nicecreamin ja ruusuvesi pÀÀsi maustamaan chiavanukasta. Toimiva makupari ja erittÀin raikas aamiainen.

RuusuvettĂ€ löytÀÀ esimerkiksi Punnitse & SÀÀstĂ€ myymĂ€löistĂ€. Myös monet etniset marketit myyvĂ€t sitĂ€. TĂ€tĂ€ minulla olevaa ruusuvettĂ€ voi kĂ€yttÀÀ sekĂ€ ruoanvalmistuksessa, ettĂ€ kauneudenhoidossa. RuusuvettĂ€ ostaessa kannattaa tarkistaa, ettĂ€ ostamasi tuote soveltuu ruoanlaittoon. Osaan ruusuvesiĂ€ lisĂ€tÀÀn myös alkoholia ja osa on nimenomaan vain kauneudenhoitoon tarkoitettuja. 

RuusuvettĂ€ voi valmistaa myös itse myrkyttĂ€mĂ€ttömistĂ€ ruusun terĂ€lehdistĂ€ ja vedestĂ€. Mittasuhde on saman verran vettĂ€ kuin ruusunterĂ€lehtiĂ€. 
Kieuhautetaan kunnes vesi vĂ€rjÀÀntyy ja pÀÀlle hyvĂ€ jÀÀhdytys. Yön yli jÀÀkaapissa on paras aika. JÀÀhdytyksen jĂ€lkeen vain terĂ€lehdet pois ja pullotus. 
Itsevalmistettu ruusuvesi sĂ€ilyy 1-2 viikkoa kylmĂ€ssĂ€ sĂ€ilytettynĂ€. 

VinkkinĂ€ suosittelen testaamaan myös marenkeja, jotka on maustettu tilkalla ruusuvettĂ€ đŸŒč

Ruusuvesi chiavanukas kahdelle: 

4 rkl chian siemeniÀ
3 dl makeuttamatonta mantelimaitoa
2-3 tl ruusuvettÀ

Sekoita ainekset keskenÀÀn. Turvota chiavanukasta yön yli jÀÀkaapissa.

Mansikka/banaani/vesimeloni nicecream:

3 dl jĂ€isiĂ€ mansikoita 
3 dl vesimelonia kuutioina
3 kpl jÀistÀ banaania viipaleina

Sekoita ainekset blenderillÀ tai sauvasekoittimella tasaiseksi jÀÀtelöksi.

Kokoa mieleisesi annos. 
Itse valmistin sydĂ€men muotoisella muotilla vesimelonista sydĂ€miĂ€ ja asettelin ne annoslasien reunoille. Sitten lisĂ€sin chiavanukkaan ja pÀÀlle nicecreamia. Muutama sydĂ€n vielĂ€ kookoshiutaleiden kera koristeeksi 💖
Raikas kesĂ€aamiainen đŸŒč🍓🍌🍉☀️

TÀssÀ vielÀ muutama kuva:









Ei kommentteja:

LÀhetÀ kommentti