sunnuntai 12. kesÀkuuta 2016

Kirsikka nicecream 🍒

Tuoreet kirsikat ovat ihania ja niillÀ on paljon hyviÀ terveysvaikutuksia. Kirsikat sisÀltÀvÀt melatoniinia, joka auttaa paitsi nukahtamisessa myös ikÀÀntymistÀ vastaan taistelussa. Kirsikat sisÀltÀvÀt runsaasti antioksidantteja. Kirsikoiden on tutkittu myös vÀhentÀvÀn tulehduksia ja alentavan kolesterolia.

Kirsikoita suositellaan syötĂ€vĂ€ksi rankan treenin jĂ€lkeen. Ne auttavat lihaksia palautumaan ja ehkĂ€isevĂ€t lihassĂ€rkyjĂ€. Itse asettaisin kirsikan ehdottomasti superfood kategoriaan niiden erinomaisten terveysvaikutusten vuoksi. 

Toreilta saa jo herkullisia kirsikoita. Ne joilla kirsikoita on saatavilla kesĂ€llĂ€ omasta puutarhasta ovat onnekkaita! KerĂ€tkÀÀ ihmeessĂ€ kirsikat talteen 👍Herkullisten leivonnaisten lisĂ€ksi niitĂ€ kannattaa hyödyntÀÀ mehuissa, tuorepuuroissa, smoothieissa ja nicecreamissa. 

On hyvĂ€ myös muistaa, ettĂ€ leivonnaisissa ja cocktaileissa kĂ€ytetyt sokeroidut kirsikat ovat tĂ€ysin erimakuisia kuin tuoreet. MikĂ€li kirsikoista saatu makuelĂ€mys pohjautuu esim. vain sĂ€ilykekirsikoihin, niin suosittelen ehdottomasti maistamaan tuoreita 🍒 

TĂ€ssĂ€ kauniin vĂ€risen ja ennenkaikkea hyvĂ€nmakuisen kirsikka nicecreamin ohje: 

1 1/2 dl tuoreita kirsikoita (kivet poistettuina)
4 viipaloitua ja pakastettua banaania
1 rkl tocoa
1/2 dl makeuttamatonta mantelimaitoa

Blendaa ainekset kuohkeaksi jÀÀtelöksi. Makeuttamaton mantelimaito ei ole pakollista. Itse halusin nimenomaan tosi kuohkean koostumuksen tĂ€hĂ€n nicecreamiin ja siksi lisĂ€sin nestettĂ€. Ilman mantelimaitoa lopputulos on ns.tykympi ja jÀÀtelömaisempi.  

Raakakaakaonibsit sopivat tĂ€ydellisesti yhteen makean kirsikan kanssa 👌 Kokeilkaa rohkeasti 👍







Ei kommentteja:

LÀhetÀ kommentti