sunnuntai 29. toukokuuta 2016

Suklainen tuorepuuro

Tuorepuurot on kiireisten aamujen pelastus. Illalla ainekset turpoamaan ja aamulla herkku on valmista ☀️
Tykkään tosi paljon papaijasta ja erityisesti papaija nicecreamista 🍦. Halusin testata papaija nicecreamin ja suklaisen tuorepuuron yhdistelmää. Nämä kaksi elementtiä sopivat loistavasti yhteen! Pehmeä tuorepuuro ja raikas nicecream 😋

Tuorepuuron suklainen maku tuli raakakaakaojauheesta ja raakakaakaonibseistä. Rakennetta tuomaan lisäsin cashew-pähkinöitä sekä makeuttamatonta maapähkinävoita. 
Olen jäänyt koukkuun noihin kaakaonibseihin. Aloittelijalle saattavat aiheuttaa irvistyksen tunteen suupielissä 😄 voimakkaita ja kitkeriä ehkä alkuunsa sellaisenaan maistettaessa. Ne ovat kuitenkin suklaata puhtaimmillaan 👌 Kaakaonibsit ovat siis kaakaopavun rouhittuja palasia. Ne sisältävät paljon antioksidantteja ja mineraaleja. Raakakaakaossa ja nibseissä on tallella kaikki parhaat terveysvaikutteiset ainesosat toisin kuin esim. tavallisessa paahtaen valmistetussa kaakaojauheessa. 
Rohkeasti kokeilemaan! Nibsejä voi ripotella alkuunsa esim. aamupuuron joukkoon tai smoothien sekaan. Tässä tuorepuurossa ne eivät maistu lainkaan kitkeriltä ja koostumuskin hieman pehmenee yönyli liotuksen aikana. 

Suklainen tuorepuuro:

2 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
3dl makeuttamatonta mantelimaitoa
1 rkl raakakaakaonibsejä
1 tl vaniljajauhetta
1 dl cashewpähkinöitä
1 rkl agavenektaria
1 rkl raakakaakaojauhetta
1 rkl pellavansiemeniä
1-2 rkl makeuttamatonta maapähkinävoita

Sekoita kaikki ainekset keskenään. Anna tekeytyä yönyli jääkaapissa. Puuro on valmista nautittavaksi aamulla.

Papaija nicecream:

1 papaija paloina
2 banaania pakastettuna ja viipaloituna
1 rkl tocoa

Sekoita kaikki ainekset keskenään tehosekoittimella kuohkeaksi jäätelöksi.

Aseta suklainen tuorepuuro tarjoiluastian pohjalle ja lado päälle nicecream. Nauti ☀️







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti